- 1 ekor ayam
- 4 cawan santan (1 biji kelapa)
- 2 sudu makan beras kurma
- 1 sudu makan serbuk jintan manis
- 1 sudu makan serbuk lada putih
- 3 keping asam gelugor
- 1 sudu teh gula
bahan B (dikisar)
- 5 biji bawang merah
- 3 ulas bawang putih
- 3 inci halia
cara membuat
- ayam dibersih dan dikeringkan
- masukkan semua bahan dalam kuali tidak lekat dan biarkan ayam kelihatan masak
- masukkan semua bahan dan masak dengan api perlahan sehingga kuah pekat dan pecah minyak.
- siap untuk dihidangkan.
tip
- ayam boleh dimasukkan ke dalam ketuhar dan bakar pada suhu 200c selama 15 minit dan nampak garing.
Nampak sedap jer ayam tu..
ReplyDeleteTQ coz follow..
Done follow you too..
salam kenal :)
he..he...cuba la.sama2..thanks jgak follow back..
Delete